Imatge de la visita

En el marc del projecte de cooperaci贸 鈥淕esti贸 Sostenible Rural: Cap a la Consolidaci贸 de Territoris Smart鈥, els grups d鈥檃cci贸 local Consorci Intercomarcal d鈥橧niciatives Socioecon貌miques, Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori i Consorci Leader Urgell- Pla d鈥橴rgell, han organitzat conjuntament una visita formativa a entitats sostenibles.

Un total de vint-i-cinc assistents, promotors Leader i t猫cnics dels diferents territoris, han participat a la jornada que ha tingut lloc el dia 28 de novembre a les comarques de les Garrigues i la Ribera d鈥橢bre.

La primera visita s鈥檋a fet a la finca que l鈥橝ssociaci贸 Trenca t茅 al municipi de Bovera (les Garrigues) on realitza un projecte de desenvolupament agroambiental sostenible. El projecte pret茅n portar a terme una activitat agr铆cola que sigui econ貌micament rendible, ambientalment sostenible i respectuosa amb el patrimoni cultural i paisatg铆stic del territori. Una de les accions 茅s la producci贸 d鈥檕li ecol貌gic amb marca pr貌pia.

La segona vista s鈥檋a fet a la Reserva Natural de Sebes a Flix (Ribera d鈥橢bre). Es tracta d鈥檜n espai natural fluvial gestionat per l鈥檈ntitat Grup de Natura Freixe, la qual hi desenvolupa diversos projectes amb l鈥檕bjectiu de conservar i divulgar el patrimoni natural, cultural i paisatg铆stic. Un dels projectes endegats recentment 茅s la producci贸 d鈥檕li ecol貌gic amb marca pr貌pia. Aquest projecte, fet realitat gr脿cies als acords de cust貌dia del territori, neix amb l鈥檕bjectiu de recuperar els usos agr铆coles i ramaders tradicionals de la zona.

Les dues iniciatives s贸n clars exemples de com 茅s possible compatibilitzar activitat econ貌mica i conservaci贸 del medi natural donant un valor afegit al producte final.

Aqueta jornada ha estat finan莽ada pel Departament d鈥橝gricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agr铆cola de Desenvolupament Rural.

Imatge de la visita

Logotip Arca

Gesti贸 sostenible rural Logo

Gustum. Alimentaci贸

Programa Odisseu

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

Consell Comarcal Terra Alta

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Seu electronica Tramits

Logo Diputaci贸 de Tarragona