El Consorci Intercomarcal d鈥橧niciatives Socioecon貌miques (CIS), entitat implicada en el desenvolupament local de les comarques de la Ribera d鈥橢bre i la Terra Alta, ha organitzat un any m茅s la jornada Avancem cap a un territori intel路ligent, aquesta vegada centrada en pr脿ctiques responsables i gesti贸 energ猫tica eficient a l鈥檃dministraci贸 p煤blica local.

La jornada, que ha tingut lloc el 23 d鈥檕ctubre a l鈥橝rxiu Comarcal de la Ribera d鈥橢bre, s鈥檋a realitzat en el marc del projecte 鈥Gesti贸 Sostenible Rural: cap a la consolidaci贸 de territoris Smart鈥, en el qual el CIS participa des de l鈥檃ny 2009 amb la resta de territoris rurals de Catalunya. El projecte t茅 per objectiu consolidar la Responsabilitat Social com a eix estrat猫gic del model de desenvolupament socioecon貌mic territorial, implicant i alineant a totes les parts interessades cap a un mateix repte com煤: la construcci贸 de territoris intel路ligents.

Un territori 茅s intel路ligent quan t茅 com a objectiu impulsar el desenvolupament econ貌mic i el nivell de qualitat de vida dels seus habitants basant-se en criteris de sostenibilitat i responsabiliat social. Per aconseguir-ho cal la implicaci贸 de totes les parts involucrades en el desenvolupament de les nostres comarques: empreses, ciutadans, entitats i, especialment, l鈥檃dministraci贸 p煤blica local.

S鈥檋an presentat tres iniciatives que s鈥檈stan portant a terme a diferents llocs de Catalunya i que tenen un denominador com煤: el desenvolupament sostenible com a estrat猫gia territorial.

En primer lloc el Sr. Carles Anson i Massich, coordinador de la Unitat de Responsabilitat Social Corporativa de l鈥橝juntament de Vilanova i la Geltr煤, ha exposat l鈥檈xperi猫ncia d鈥檃quest ajuntament a l鈥檋ora d鈥檌mpulsar pol铆tiques de Responsabilitat Social, tant internament i com tamb茅 en una dimensi贸 m茅s externa.

Seguidament, la Sra. Carina Creixans i Tenas, t猫cnica d鈥檈nergia i cooperaci贸 del grup d鈥檃cci贸 local Associaci贸 Leader Ripoll猫s Ges Bisaura, ha presentat el servei de comptabilitat energ猫tica que des del grup s鈥檕fereix als municipis del Ripoll猫s amb l鈥檕bjectiu de fomentar l鈥檈stalvi i l鈥檈fici猫ncia energ猫tica.

Finalment, el Sr. Josep Valldeoriola i Roquet, t猫cnic de l鈥橝g猫ncia Local de l鈥橢nergia d鈥橭sona (Consell Comarcal d鈥橭sona) ha parlat del projecte Desendolla鈥檛, que t茅 com a objectiu reduir el despesa el猫ctrica als centres d鈥檈ducaci贸 d鈥檌nfantil i prim脿ria d鈥橭sona.

Presentaci贸 Ag猫ncia de la Energia d'Osona

Presentaci贸 de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltr煤

Presenctaci贸 del Consorci del Ripoll猫s

Logotip Arca

Gesti贸 sostenible rural Logo

Gustum. Alimentaci贸

Programa Odisseu

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

Consell Comarcal Terra Alta

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Seu electronica Tramits

Logo Diputaci贸 de Tarragona