Aquest divendres, l’espai Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre ha acollit la primera sessió formativa del projecte de cooperació COWOCAT_RURAL, organitzada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS).

COWOCAT_RURAL és una iniciativa impulsada pel Consorci que té com a objectiu promoure l'emprenedoria a través de les TIC, potenciant la creació d'espais de coworking en territoris rurals i fomentant els valors del coworking i del teletreball en aquests territoris. La jornada ha comptat amb l’assistència dels tècnics del Grup d’Acció Local i dels agents de dinamització econòmica del territori.

 

Durant la sessió formativa s'ha definit el coworking com una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors (internet, disseny gràfic, programació, escriptors/es, periodisme, arquitectes, etc.) compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenten projectes conjunts. El projecte pretén transferir properament aquesta formació a la resta dels territoris Leader que participen al projecte.

COWOCAT_RURAL parteix de l’experiència de l’espai Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, un centre municipal destinat a l'impuls del teletreball, del coworking, i a la dinamització i ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació entre ciutadans i empreses.

Aquesta activitat es desenvolupa en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i està cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

 

Logotip Arca

 

Gestió sostenible rural Logo

 

Gustum. Alimentació

Programa Odisseu

 

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

 

Consell Comarcal Terra Alta

 

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

 

Seu electronica Tramits

 

Logo Diputació de Tarragona